28.5.2016

Päivä toisensa jälkeen


Me lähdettiin matkalle Puolaan. Huhtikuussa, neljästään. Gdanskin kautta Krakovaan ja Varsovaan.


Se yllätti, että junassa sai ilmasta kahvia. Jouduttiin maksamaan junamatkasta paljon enemmän ku luultiin, koska yllättäen kaikki junat oli täynnä. Pakko oli kummiskin päästä Krakovaan illaksi.



Niitä hassuja nakkeja. Joka ikisessä pikkukaupassa.


Me käytiin Oskar Schindler's Factory -museossa. Siellä meni aikaa, siellä meni vähän tunteisiin. Käveltiin vanhan gheton läpi päivällä ja kiivetiin sellaselle korkeelle oudolle tekovuorelle.


Ja vaikkei kovin aurinkoista ollut, niin ei satanu kummiskaan. Ihania kirkkaan vihreitä puita.




Käytiin myös seikkailemassa vanhalla kaivoksella.


En tiedä, onko tää tyyppi oikeesti tappanut kolme ihmistä. Toivon, että tatskat on huonoa läppää.


Nää kuvat on pieni hippunen vaan meiän reissusta.

Krakova oli mielettömän kaunis kaupunki, nää kuvat on sieltä. Siellä ruoka oli halpaa ja tosi outoa, kalja oli halpaa ja hyvää. Meidän hostellit oli tosi kivoja, ja toisen alakerras oli ihan hiton hyvä pizzeria!

Laulettiin hostellihuoneissa pitkälle yöhön, seikkailtiin vanhassa kaupungissa aamutunneille. Oli ihan huippureissu, sieltä ei ois ikinä halunnu takas. Tuli sellanen villi ja vapaa tunne - me ollaan Itä-Euroopan sydämessä, kauniissa vanhassa kaupungissa, täällä me juodaan kaljaa ja täällä me kävellään ympäriinsä. Oli hetken aikaa sellanen tunne, mitä ei voi oikein kiireisen opiskeluvuoden aikana löytää. Elämä oli hassun helppoa ja kivaa ja kevyttä. Ja tietenki jäi vaan sellanen olo, että täytyy päästä uudestaan. Johonkin.

Varsovan-kuvia laitan pian myös tänne.

1 kommentti:

Ethän kopioi kuviani, koska en itsekään ole niitä mistään kopioinut. Kiitos!

Lukijat