19.1.2013

Sunday bloody sunday










En tienny että näin läheltä voi löytää jotain tämmöstä. Vietettiin Lillin kaa muutama tunti pakkasessa vanhaa autiotaloa tutkien. Isoja graffiteja, rikkinäisiä ikkunoita. Lasten kukkatarroja ovessa, höyheniä. Lasinsiruja, sähköjohtoja, rikottuja peilejä ja tiskikone. Kaks rappua, vintti ja kellari pesutupineen. Mitä siellä on ollu, mitä siellä on nyt. Voi vaan kuvitella millasta elämää siellä on eletty joskus, silloin ku nimikylttien takaa löyty vielä ne oikeet ihmiset. Nyt löytyy vaan nukke ja rikkinäiset rattaat, poltettu huoneisto. Miks se on palanut, miksei ne muut huoneet ole? Miks vintillä roikkuu valkosia naruja, miks suihkuverhot on vielä paikallaan. Tuleeko mun kämpästäki joskus autio. Ja miettiiköhän ihmiset joskus ketä täällä on asunu ja minkä takia ikkunalaudassa on halkeemia?

6 kommenttia:

  1. Tosi hienoja kuvia! ;o

    http://silentsentences.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hui tosi pelottavaa! :S En oo ikinä nähny tollasta kerrostaloa autiona, ainoastaan karmivia omakotitaloja. Asun pienellä paikkakunnalla maalla, joten tollanen on tosi hankala kuvitella (täällä kun niitä kerrostaloja ei kovin ole). Mitäköhän tuolla on tapahtunut? Keittiön kaapeista ja pirtorasioista päätellen ei talo voi olla kovin vanhakaan. Tai ainakin se on uusittu "lähiaikoina". Onkohan asunto palanut ennen vai jälkeen hylkäämisen? Veikkaan jälkimmäistä. Se, että yhdessä asunnossa olisi tapahtunut murha (tai jotain vastaavaa), ei se selitä miksi koko talo on tyhjillään. Ainoa syy tälle on se, että koko taloa riivaa kummitus! No ei vaan, ois TOSI siistiä tietää syy miks toi on tollanen. Jos toi on jossain sun lähellä, niin voisko vaikka sun vanhemmat tietää enemmän tosta? Tai mistään keskustelupalstoilta tai jostain. Scary! :oo

    VastaaPoista
  3. tää oli tosi koskettava tai ei koskettava vaan no miten sen voi sanoo no ehkä koskettava on lähimpänä sitä tunnetta mitä tunnen mutta koskettava kuulostaa liian laimeelta!!

    VastaaPoista
  4. joo toi oli aika karmiva paikka, ku se ei edes oo niin kauheen vanha ja luulen ettei siit oo pitkä aika ku siellä on vielä asuttu.. en itekää oo asunu turussa viel kovin kauaa ni en tiedä ton talon historiasta :( mut haluaisin tietää koska on tosi omituista et koko iso kerrostalo autioituu ja kuitenki se ois voinu olla ihan asuinkelpoine ennen ku se on tolleen tuhottu/sotkettu!

    ja kiitos vallu, yritän ymmärtää mitä tarkotat! :)

    VastaaPoista
  5. Toi rakennus oli kakolan työntekijöitte asuinpaikka sillo ku kakola oli vielä toiminnassa.En sit tiiä miks siihe ei oo tullu uusii asukkaita sen jälkee, ku kakola lakkautettii tai miks ne kaikki o muuttanu pois, vaik työ ois mennykki. Ehkei ne asunnot vaa oo menny kaupaks? Rakennus o jokatapaukses ilmeisesti suunnitelmis purkaa, vaikka Turun kaupungin tuntie se voi kestää ihan miten kauan vaan. Hyvä sinänsä. Huono joittenki seikkailunhalusten 8-vuotiaitte kannalta, koko talo on täynnä naulasii lautoja ja lasinsiruja, ja kesäsin siellä varmaan hengaa aika kyseenalastaki porukkaa...

    VastaaPoista

Ethän kopioi kuviani, koska en itsekään ole niitä mistään kopioinut. Kiitos!

Lukijat